Kızılaydan Yavru Köpekler İçin Sıcak Su Torbası

Kastamonu Kadın Kolları üyeleri, geçici hayvan bakımevinde kalan yavru köpekler için sıcak su torbası hediye etti.

Türk Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları üyeleri, Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde kalan yavru köpekler için sıcak su torbası hediye etti.

Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ni ziyaret eden Türk Kızılayı Kastamonu Kadın Kolları üyeleri, barınakta besleme yapıp, doğum sonrası yavru köpeklerin üşümemesi için sıcak su torbası hediye etti.

Kadın Kolları Başkanı Tuğçe Yerdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm canlıların önemli ve değerli olduğunu söyledi.

Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri dolayısıyla bakımevinin yoğun olduğunu kaydeden Yerdelen, "Bugün dolayısıyla hafta boyunca öğrenciler sık sık burayı ziyaret ediyor ve hayvanları burada tanıma imkanı buluyor. Biz de bu yoğunluk dolayısıyla burada standımızı açtık." dedi.

Öğrencilere Kızılay'ı anlatma fırsatı bulduklarını dile getiren Yerdelen, "15 gün önce Kızılay Kadın Kollarımızı kurduk. Burada ilk etkinliğimizi yaptık. Buraya gelen öğrencilere standımızda Kızılay hakkında bilgi veriyoruz. Bunun yanında yeni doğan kedi ve köpeklerimize besleme yaptık. Ayrıca yeni doğan köpekler üşümesin diye 5 tane sıcak su torbası hediye ettik." diye konuştu.

Her canlının önemli olduğunu ifade eden Yerdelen, "150 yıllık bir kuruluşuz. Sadece zor zamanlarında insanların değil doğadaki tüm canlıların yanındayız. Özellikle sokak hayvanlarımıza da yardım ediyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızdan hayvanlara sahip çıkmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kastamonu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hatice Özbay da Kızılay Kadın Kolları üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: AA