Hamidiye Göleti'nin Gövde Dolgusu Tamamlandı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı devam eden Hamidiye Göleti'nin gövde dolgusu tamamlandı.

DSİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bölgede sulu tarımın yapılmasında önemli rol üstlenecek olan göletin yapımı devam ediyor.

Temelden 29 metre yüksekliğe sahip ve 2 milyon metreküp suyun depolanacağı Hamidiye Göleti sayesinde bölgede yapılacak sulu tarım ile hem verimin hem de ürün çeşitliliğinin arttırılması hedefleniyor.

Gövde dolgusu tamamlanan göletin bütün bileşenlerinin tamamlanması halinde toplanacak su ile 2 bin 740 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, göletin bölge halkına ek gelir getireceğini söyledi.

Göletin doğrudan ya da dolaylı ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 2 milyon 446 lira katkı sağlanmasını hedeflediklerini belirten Aydın, "Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmayı sağlıyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor." dedi.

Kaynak: AA