Erdoğan Suudi gazetecinin kaybolmasıyla ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile yaptığı ortak basın toplantısında, "Bu süreci kovalamak hem siyasi hem insani görevimizdir. Süreci takipteyiz bu olayı kendi haline bırakamayız. Suudi Başkonsolosluk yetkilileri 'Buradan çıktı' diyerek kendini kurtaramaz." dedi.

Erdoğan Suudi gazetecinin kaybolmasıyla ilgili konuştu
Erdoğan Suudi gazetecinin kaybolmasıyla ilgili konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

'İki günlük ziyaretimiz çerçevesinde, Türkiye-Macaristan ilişkilerini masaya yatırmak suretiyle başarılı bir çalışma yapacağımızı temenni ediyorum.

Türkiye ile Macaristan sadece kültürel alanda değil, her alanda mükemmel ilişkilere sahiptir. 2013'te kurduğumuz stratejik konsey, bu ilişkilerimizin en önemli merhalesidir.

Dünyanın değişik yerlerinde acaba ne gibi müşterek yatırımlara girebiliriz gibi bunu görüşme imkanımız oldu.

Yarın iş adamlarıyla birlikte bir iş formunu gerçekleştireceğiz. Her iki ülkede, müşterek nasıl adımlar atabilir bunu konuşacağız.

5 milyar dolar ticaret hacmi
Macaristan'la her alanda mükemmel ilişkilere sahibiz. ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarma hedefindeyiz.

Cemal Kaşıkçı olayı
Bu olayın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsulusluğunda cereyan etmesi çok önemli. Bizim için bunu takip etmek hem vicdani hem siyasi bir görevdir.

Bu kişi gazetecidir. Konsoloslukta, yapılan işlemlerde nişanlısı içeri alınmıyor. Bu kişinin içeri girdiğinden dışarı çıktığından Konsolosluk sorumludur. Orada kameralar var kanıtlamak zorundalar.

Şu ana kadar elde belge ve bulgu yok. Tüm birimlerimizle bu olay için seferber olduk. Bu işin hem hukuki hem adli tüm çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz bir neticeye varmak. Medyada çok farklı haberler çıkıyor. Bunlar bizi de tedirgin ediyor.

Suudi Arabistan Başkansolosluğu 'buradan çıktı' demekle kendilerini kurtaramazlar. Bunları ispatlamak zorundalar.

Havalimanındaki giriş çıkışlar inceleniyor.

'Macaristan'ın tavrını unutmayacağız'
15 Temmuz darbe girişimi sonrası, Macaristan FETÖ konusunda sergilediği tavrı unutmayacağız.

Orban'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Türkiye ile Macaristan ilişkileri nerden bakarsak bakalım, başarılıdır. Başkan Erdoğan'dan rica ettik, Türk yatırımcılardan destek bekliyoruz.