Bursa'da Tiyatro Ve Sinema Rüzgarları Esecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2018-2019 sanat sezonunda, sanatseverleri birbirinden güzel tiyatro oyunları ve sinema aktiviteleriyle buluşturacaklarını bildirdi.



Aktaş, Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirilen "Sinema Tiyatro 2018-2019" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Bursa'nın kültürel değerlerinin sanat dünyasına ilmek ilmek işlendiği bir şehir olduğunu söyledi.

Sanayi, tarım ve turizmiyle dikkati çeken Bursa'nın, kültürel ve sanatsal değerlerinin daha da öne çıkmasını hedeflediklerini belirten Aktaş, kültür ve sanata verilen emeğin, şehrin ve ülkenin geleceğine değer kattığını ifade etti.

Kentte herkesin kültür ve sanatla buluşmasını istediklerini vurgulayan Aktaş, "Bu şehrin daha yaşanabilir bir kent olmasında kültür ve sanatın katkısı büyüktür. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın kültürel zenginliğinin ön plana çıkması noktasına çalışmalar yapıyoruz. Şehir Tiyatrosu 2017 yılında 52 oyun sergiledi. Bu yıl içinde de 85 oyunda 8 bin seyirciyi misafir etti. Bu yıl 237 sinema gösteriminden 16 bine yakın izleyicinin faydalandı." dedi.

Aktaş, 2018-2019 sanat sezonunun bugün itibarıyla açıldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda Musahipzade Celal'in yazdığı ve yönetmenliğini Altuğ Görgü'nün yaptığı 'Fermanlı Deli Hazretleri' ile perdeyi açıyor. Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde İstanbul'da geçen bir hikayenin anlatıldığı oyun, Tayyare Kültür Merkezinde tiyatroseverlerle buluşacak. Şehir Tiyatrosunun bir diğer oyunu ise Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın 'Gulyabani' oyunu. Oyun, Görükle Gençlik Merkezi ve Tayyare Kültür Merkezinin yanında, 17 merkez ilçede sezon boyunca sanatseverlerle buluşacak. Euripides'in 2 bin 400 yıl önce yazdığı 'Troyalı Kadınlar' oyunu da aralık itibariyle Tayyare Kültür Merkezinde ve Görükle Gençlik Merkezinde sahnelenecek."

Şehir Tiyatrosunun sahnelediği "Sinbad", "Palavracı" ve Pamuk Prenses ve 7 Cüceler" çocuk oyunlarının ekim, kasım ve aralık aylarında seyirciyle buluşacağını aktaran Aktaş, Şehir Tiyatrosu tarafından 2018-2019 sezonunda Tayyare Kültür Merkezi ve Görükle Gençlik Merkezinde "Genç Sahne" tiyatro kursunun açılacağını ve kurum oyuncuları tarafından katılımcılara, oyunculuk, tiyatro tarihi ve diksiyon gibi alanlarda eğitimler verileceğini kaydetti.

Türk sinemasının değerlerini, sinemaseverlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirten Aktaş, film gösterimlerinin yanı sıra galalar ve kısa film yarışması gibi etkinliklerin de planlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA