Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftüsü Faysal Geylani ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Ustaoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl kutladığı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın, diyanet ailesine ve ilahiyat camiasına hayırlı olmasını diledi.

Müftü Geylani ise müftülük olarak hafta nedeniyle kentte düzenlenecek programlar hakkında Ustaoğlu'na bilgi verdi.

- Tatvan Belediyesi'nden alt yapı çalışmaları

Bitlis'in Tatvan Belediyesi, 22 mahalleyi kapsayan alt ve üst yapı çalışmaları kapsamında şu ana kadar 7 mahallenin altyapı, 2 mahallenin de üstyapı çalışmalarını tamamladı.

Çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi veren Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Cumhuriyet Mahallesi'nden başladıkları çalışmalar kapsamında alt yapısı tamamlanan cadde ile sokaklarda üst yapıya ağırlık verdiklerini söyledi.

Çalışmaların, 210 kilometre kanalizasyon ve 220 kilometre içme suyu hattının değişimi ile diğer projeleri kapsadığını kaydeden Başkan Aksoy, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar Cumhuriyet, Kale, Karşıyaka, Bahçelievler, Şirinevler, Esentepe ile Kültür mahallelerimizin altyapı çalışmaları tamamlandı ve bazı yerlerde hat bağlantıları devam ediyor. Altyapı çalışması tamamlanan mahallelerimizden Cumhuriyet ve Kültür mahallesinin üstyapı çalışması da tamamlandı. Bahçelievler, Karşıyaka ve Kale mahallelerinde ise devam ediyor. Altyapı olarak doğalgaz, su ve kanalizasyon, üstyapı olarak da kaldırım, kanalet ve yol yapım çalışmaları yürütülüyor."

Kaynak: AA