Bitlis'te Kadınlar İçin ADEM-2 Açıldı

Bitlis'te atıl durumdaki kültür merkezi, kadınlar için Aile Destek Merkezi'ne (ADEM) dönüştürüldü.

Bitlis'te Kadınlar İçin ADEM-2 Açıldı
TOKİ 4. etap konutların bulunduğu bölgede tadilatı tamamlanan ADEM'in açılış programına katılan Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, önemli bir merkezi kadınların hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Daha önce TOKİ bölgesine yaptığı ziyarette kadınların el becerilerini gösterecekleri, günlük kurslara katılabilecekleri bir mekanın olmadığı yönünde şikayetlerinin olduğunu anımsatan Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Burası daha önce kültür merkezi olarak yapılıp Bitlis Belediyesine devredilmiş ama maalesef kaç yıldır atıl durumdaydı. Binamızı çok amaçlı hale getirmek için hemen talimatları verdik. Kısa zamanda tamamlanarak içinde 8 kursun bulunduğu merkezi faaliyette açtık. 300 kadın kayıt yaptırdı. Günde 190 kadın gelip eğitim ve kurs alıyor. Binanın üst katını ADEM olarak kullanıyoruz. Alt katta büyük bir konferans salonu var. Orayı özellikle kadınlara yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı mekana dönüştüreceğiz. Buraya geldiği ilk günde gördüğü en büyük eksiklik kadınların sosyal hayattan çok uzak olmasıydı. Evin içinde çıkıp çok fazla sosyal hayatın içinde olamıyorlardı."

Özellikle çarşı merkezinde kadınların gidip oturabileceği hiçbir mekan olmadığını belirten Ustaoğlu, bu eksikliği giderme adına Halk Eğitim Merkezi, ADEM ve belediye bünyesinde kurslar açtıklarını kaydetti.

4 ay önce kadınların ürünlerini satması için çarşı merkezinde mağaza açtıklarını aktaran Ustaoğlu, kadınların artık yaptıkları ürünleri satabilecekleri güzel bir mekanlarının olduğunu dile getirdi.

Kreş hizmetinin de verildiği merkezde, çocukları oyun oynarken kadınlar da kurslara katılma imkanı buluyor.

Kaynak: AA