'Belediyenin İmkanlarını Şehrimiz Ve Vatandaşlarımız İçin Kullanıyoruz'

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince 65 bin metrekarelik alan üzerinde çalışmaları süren Kamor Millet Bahçesi Projesi'nde yüzde 90 fiziki gerçekleşme sağlandı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman: 'Belediyenin imkanlarını şehrimiz ve vatandaşlarımız için kullanıyoruz, kullanmaya devam edeceğiz. Daha yeşil bir Mardin için çalışmalarımız devam edecek'

'Belediyenin İmkanlarını Şehrimiz Ve Vatandaşlarımız İçin Kullanıyoruz'
İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince, kentin çehresini değiştirecek 65 bin metrekarelik alan üzerine yapılan Kamor Millet Bahçesi tamamlanma aşamasına geldi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle şehre yeni bir görünüm kazandırmaya devam ediyor.

Atıl durumdaki alanda Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Kamor Millet Bahçesi Projesi'nde yüzde 90 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Yaşam ve piknik alanları, futbol, voleybol ve basketbol sahaları, bin kişilik kır düğün salonu, 2 bin 500 kişilik amfi tiyatro ile lokanta ve kafeteryaların yer aldığı proje ile şehre yeni bir görünüm kazandırılacak.

Yaklaşık 11 milyon liraya mal olacak proje ile kentin yeşil alan eksiği büyük oranda giderilecek.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak sadece altyapı sorunlarını çözmediklerini, ulaşım, sosyal donatı alanları, kültürel etkinlikler, çocuk oyun alanları, yeşil alan gibi birçok sorunu da çözüme kavuşturduklarını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu hedef doğrultusunda yaklaşık 6 ay önce Kamor Millet Bahçesi çalışmalarına başladıklarını ifade eden Yaman, şunları kaydetti:

"Her ilde en az bir tane olması gereken, konforun en üst düzeyde düşünüldüğü bir yer 'millet bahçesi'. Bu çalışma şehrin yeşil alan ihtiyacını büyük oranda karşılayacak. Yüzde 90 oranında tamamlanmış durumda. İnşallah yakın zamanda bitecek. Bu alan 65 bin metrekarelik bir alan ve hemen şehrin yanında, yürüme mesafesinde. Vatandaşlarımız şahsi araçları, toplu taşıma araçları ve yürüyerek de gelebilirler. Özellikle merkezde oturan vatandaşların boş vakitlerini burada geçireceklerine inanıyorum. Yeşil alanı da yüksek ve güzel bir mekan."

Yaman, göreve geldiklerinde bir sloganlarının da "Daha yeşil bir Mardin" olduğunu anımsatarak, bu doğrultuda şehir merkezi ve ilçelerde birçok projeyi hayata geçirdiklerini aktardı.

Yaman, "Belediyenin imkanlarını şehrimiz ve vatandaşlarımız için kullanıyoruz, kullanmaya devam edeceğiz. Daha yeşil bir Mardin için çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: AA