Baro Başkanının Fotoğrafıyla Dolandırıcılık Girişimi

Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz, WhatsApp profilinde kendi fotoğrafını kullanarak dolandırıcılık yapmaya çalışan kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baro Başkanının Fotoğrafıyla Dolandırıcılık Girişimi
Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz, WhatsApp profilinde kendi fotoğrafını kullanarak dolandırıcılık girişiminde bulunan kişiyi sosyal medya hesabından deşifre etti ve suç duyurusunda bulundu.

Haluk Murat Poyraz, Ordu Barosunda gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda vatandaşların farklı yöntemlerle dolandırıldığını söyledi.

Son olarak kendisinin de başına benzer bir durumun geldiğini ifade eden Poyraz, dolandırıcılık olayında fotoğrafının kullanıldığını, internet üzerinden alışveriş yapan Samsunlu bir şahsın yardımıyla öğrendiğini kaydetti.

-Dolandırıcıyı müşteri gibi aradı

Durumdan haberdar olmasının ardından dolandırıcıyı isim vermeden müşteri gibi aradığını anlatan Poyraz, söz konusu kişi ile aralarında geçen konuşmayı "Şahıs pişkin bir şekilde 'kendisinin avukat olduğunu ve yapılan alışveriş sonrası gönderilen kargoyu teslim almamam durumumda hakkımda yasal işlem yapılacağı ve haciz işlemi uygulanacağı' gibi tehditlerde bulundu. Ben de bunun üzerine gerçek kimliğimi açıklayarak WhatsApp profilinde yer alan fotoğrafın sahibi olduğumu, hakkında da yasal işlem başlatacağımı söyledim." sözleri ile aktardı.

Telefondaki kişinin daha sonra kendisine hakaret ederek telefonu kapattığını anlatan Poyraz, dolandırıcının telefon numarası ve yazışmalarını kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla sosyal medya hesabından deşifre ettiğini, ardından da Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Poyraz, dolandırıcılığın pazarlama aşamasında değil, tahsilat aşamasında gerçekleştiğini vurgulayarak bu nedenle tüm vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA