Atatürk'ün Bandırma'ya Gelişinin 93. Yılı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma'ya gelişinin 93. yıl dönümü törenle kutlandı.

Atatürk'ün Bandırma'ya Gelişinin 93. Yılı
İskelede düzenlenen temsili karşılama töreninde, denizden römorkörle karaya çıkan iki kız öğrenci yanlarındaki Türk bayrağını, Kaymakam Günhan Yazar'a teslim etti.

Kaymakam Yazar ve beraberindekiler daha sonra Cumhuriyet Alanına geçti. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Dursun Mirza, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Atatürk'ün Bandırma'ya ilk gelişinin 93. yıl dönümünün kutlu olmasını dileyen Mirza, şunları kaydetti:

"Bugün üzerinde yaşadığımız bu kent geçmişte büyük acılar yaşadı. Bunların en büyüğü şüphesiz 2 yıldan fazla süren işgal yıllarında yaşanan kara günlerdi. Edincik ve Erdek ile işgalden en son kurtulan kentlerimizden biri olan Bandırma işgalciler tarafından yakılarak adeta harabe bir kent haline getirilmişti. Yurdumuzu işgalcilerden temizleyen Türkiye Cumhuriyetini kuran Atatürk, yeni cumhuriyetin çağdaş dünyadaki yerini alabilmesi için gerekli devrimleri hayata geçirmiştir. Bu amaca yönelik projelerimizi birer birer yaşama geçiriyoruz. Bu duygularla yüreğimizi sevgisiyle doldurduğumuz Atatürk'ü kentimize ilk gelişinin yıl dönümünde saygı, minnet ve şükranla bir kez daha anıyorum."

Tören, öğrencinin seslendirdiği şiir ve halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi.

Törene, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akalp, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, askeri birlikler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA