Ataşehir Belediyesi'ndeki Yolsuzluk Operasyonu

Gözaltına alınan 5 şüpheli, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Ataşehir Belediyesi'nde bir ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, "ihaleye fesat karıştırmak" ve "resmi belgede sahtecilik" olaylarını gerçekleştirerek kamuyu zarara uğrattığı iddiasıyla gözaltına alınan ve Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Ataşehir Belediyesi çalışanı 5 şüphelinin işlemleri tamamlandı.

Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu savcısına çıkarılan 5 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan firari iş adamının yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

- Başsavcılıktan açıklama

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Ataşehir İlçe Belediye Başkanlığı'nın 2015/20596 kayıt numaralı ihalesine fesat karıştırıldığına dair Özyurt Madencilik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ unvanlı şirket avukatınca yapılan ihbar üzerine 2016/7232 numaralı dosya üzerinden soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İhale sürecine ilişkin bilgi ve belgelerin temininden sonra ihale komisyon üyesi olan 5 şüphelinin savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edildikleri belirtilen açıklamada, şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra mevcut delil durumu nazara alınarak serbest bırakıldıkları bilgisi verildi.

Açıklamada, soruşturmanın yasal mevzuat çerçevesinde gerekli muhakeme işlemleri yapılmak suretiyle devam ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA