AK Parti ve MHP heyetleri bir araya geldi

K Parti ile MHP arasında Cumhur İttifakı görüşmelerinde ilk adım atıldı. Heyetler arası ilk görüşme bugün yapıldı. AK Parti'den Numan Kurtulmuş ile Mehmet Özhaseki, MHP'den Semih Yalçın ile Sadir Durmaz'la bir araya geldi. Görüşmenin ardından Numan Kurtulmuş ile Semih Yalçın açıklama yaptı.

AK Parti ve MHP heyetleri bir araya geldi
AK Parti ve MHP heyetleri bir araya geldi
2019 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili çalışmalar başladı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı sürmeli çağrısının ardından AK Parti'den de ittifaka yeşil ışık yakılmıştı.

Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın masaya yatırılacağı ilk görüşme bugün heyetler arasında yapıldı. AK Parti'yi Genel Başkanvekili Kurtulmuş ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP'yi ise Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Sadir Durmaz temsil etti.

MHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkalığı için aday çıkarmayacağını açıklamıştı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de heyetler arası görüşmenin her an olabileceğini belirtmişti.

İLK AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada, 'Bazı konularda teknik çalışmalarımızı yürüterek tekrar bir araya geleceğiz. Buradan çıkan sonuçla genel başkanlarımıza ileteceğiz' dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da 'Cumhur İttifakı ruhunun yerel seçimlerde tatbik edilmesi konusu görüşüldü. Çok faydalı bir görüşme oldu. Heyetlerimiz görüşmeye devam edecek' ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'İTTİFAK' İLE İLGİLİ BÖYLE KONUŞMUŞTU


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı ile ilgili, 'Seçimlere şu anda baya uzun bir zaman var. Bu zaman içerisinde liderler olarak görüşmeye hazırız. Sayın Genel Başkan'ın ifade ettiği gibi, oradan görevlendirecek bir arkadaşa karşı ben de genel başkan yardımcım ve genel başkan vekilimi görevlendirdim. Bu arkadaşlarım bu işe hazır. Onlar görüşmeleri kendi aralarında başlatacaklar. İçerik nedir, bunların bilinmesi lazım. AK Parti olarak bütün hedefimiz, tüm belediyelerde seçime girmek üzere hazır olmaktır. Ve şu anda Cumhur İttifakı noktasındaki hassasiyetimiz neyse, bundan sonraki süreçte aynı hassasiyeti koruruz. Bunun devamının da ülkenin geleceği açısından faydalı olduğuna inanırız.' demişti.

Kaynak: İHA