Uluslararası Zeugma Film Festivali'ne Doğru

Gaziantep'te 2428 Ekim'de gerçekleştirilecek festivalde, yerli ve yabancı seçkin filmler sinemaseverlerle buluşacak Festivalde savaşların etkisiyle ortaya çıkan zorunlu göç, mülteci sorunu ve değişen sınırların yanı sıra 'birlikte yaşamak' kavramını ele alan filmler, sinemaseverlerin izlenimine sunulacak.

Gaziantep'te 24-28 Ekim'de gerçekleştirilecek 7. Uluslararası Zeugma Film Festivali'nde, yerli ve yabancı seçkin filmler sinemaseverlerle buluşacak.

Kırkayak Kültür Sanat ve Doğa Derneği tarafından düzenlenen festivalde Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu sinemasının ulusal ve uluslararası festivallerde ödül almış, son bir yılın en nitelikli filmleri gösterilecek.

Festivalde ayrıca savaşların etkisiyle ortaya çıkan zorunlu göç, mülteci sorunu ve değişen sınırların yanı sıra "birlikte yaşamak" kavramını ele alan filmler, sinemaseverlerin izlenimine sunulacak.

Festival, Nadine Labaki'nin "Kefernahum", Hirokazu Kore-eda'nın "Arakçılar", Alice Rohrwacher'ın "Mutlu Lazarro", Jafar Panahi'nin "Üç Hayat", Chang-dong Lee'nin "Şüphe" filmleriyle başlayacak.

Yönetmen Ingmar Bergman'ın doğumunun 100. yılına özel en bilinen filmleri Güz Sonatı, Persona, Yedinci Mühür, Monika ile Bir Yaz da festivalde sinemaseverler için gösterilecek.

Alman sinemasının öneçıkan filmlerinden Christian Petzold'ın "Transit", Wolfgang Fischer'in "Styx", Karmm Aïnouz "Tempelhof Havaalanı", Emily Atef'in "Quiberon'da 3 Gün", Hüseyin Tabak'ın "Çirkin Kral'ın Efsanesi", Thomas Stuber'in "Muhtemel Aşk", Matthew Heineman'ın "Hayalet Şehir" sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Festivalin belgesel bölümü ise Jale İncekol'un "Müzikli Bir Hikaye", Kibar Dağlayan Yiğit'in "Rüzgarın Şarkısı", Zeynep Merve Uygun'un "Zigzag", Nejla Osseiran'ın "Hep Birlikte", Pınar Şener'in "Çerçevede Yeni Hayat", Rojda Akbayır'ın "Parçalar", Zeynep Altay'ın "Naatra", Ece Güneş Saadetyan'ın "İki Kalp Üç Kitap" ve Meral Özdemir'in "Lale Sineması" seçkisinden oluşturuyor.

Festival kapsamında Nuri Bilge Ceylan, Tolga Karaçelik, Tayfun Pirselimoğlu, Ümit Ünal ve Vuslat Saraçoğlu'nun filmleri de sinemaseverlerle buluşacak.
Kaynak: AA