'Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'ne Başvurular 15 Ekim'de Sona Eriyor

Fethi Gemuhluoğlu'nun 'dostluk' düşüncesinden yola çıkılarak düzenlenen, Yüksel Aksu'nun jüri başkanı olduğu kısa film festivaline başvurular sürüyor Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Lütfi Şen: 'Kalemiyle dostluk yazmaya ya da klavyeye dostluk için basmaya, kameranın vizöründen dostluk için bakmaya çağırıyoruz dünyanın tüm yönetmenlerini. Düşmanlığın hakim olduğu çağımızda festivalimizin manevi mimarı Fethi Gemuhluoğlu'nun söylediği gibi 'Bütün dostluklar söylenmelidir' diyoruz'

Fethi Gemuhluoğlu'nun "dostluk" felsefesinden yola çıkılarak düzenlenen, Yüksel Aksu'nun jüri başkanı olduğu "Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali" başvuruları, 15 Ekim'e kadar devam edecek.

Jürisine "Dondurmam Gaymak", "Entelköy Efeköy'e Karşı", "İftarlık Gazoz" gibi filmlere imza atan Yüksel Aksu'nun başkanlık yapacağı festival, dostluğu, kısa film dilinde yeniden inşa etmeye aday tüm yapımları bekliyor.

Festival, Fethi Gemuhluoğlu'nun "İnsana dost olmak, fikre dost olmak, komşuya dost olmak, coğrafyaya dost olmak, tarihe dost olmak, kendi vücuduna dost olmak, görünene ve görünmeyene dost olmak" düşüncesinden hareketle dostluk üzerine insan ile evrenin ilişkisini, doğrudan ya da dolaylı bir şekilde konu edinen her çeşit ve formattaki filmi seyirciyle buluşturmayı hedefliyor.

- "Bütün dostluklar söylenmelidir diyoruz"

Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Lütfi Şen, yaptığı açıklamada, festivaldeki "dostluk" vurgusuna işaret ederek, "Bugün Anadolu'ya sığınarak ölümden kurtulan milyonlarca insanı örnek gösterip bütün insanların, insanlık için bu mayada buluşmasını diliyoruz. Kalemiyle dostluk yazmaya ya da klavyeye dostluk için basmaya, kameranın vizöründen dostluk için bakmaya çağırıyoruz dünyanın tüm yönetmenlerini. Düşmanlığın hakim olduğu çağımızda festivalimizin manevi mimarı Fethi Gemuhluoğlu'nun söylediği gibi 'Bütün dostluklar söylenmelidir' diyoruz." ifadesini kullandı.

- 68 ülkeden 550 kısa film başvurdu

Festivale bugüne kadar 68 farklı ülkeden 550 kısa filmin başvurusu yapıldı. Her yaş ve ülkeden sinemacılara açık olan festivale başvurular, 15 Ekim'e kadar kabul edilecek.

Festivalin "Kısa Metraj Film Yarışması" kategorisinde birinciye 40 bin, ikinciye 20 bin, üçüncüye ise 12 bin lira ödül verilecek.

Yarışma kapsamında ayrıca bir kısa filme 15 bin lira değerinde "Fethi Gemuhluoğlu Dostluk Ödülü" verilirken, 3 film de 5'er bin lira değerinde mansiyon ödülü almaya hak kazanacak.

Festival, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı, İstanbul Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi destek ve işbirliğiyle 14-16 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek.

Başkanlığını Yönetmen Faysal Soysal, Genel Sanat Yönetimenliğini Mehmet Lütfi Şen, jüri başkanlığını Yönetmen Yüksel Aksu'nun üstlendiği festivalin ödül töreni ise 16 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak.

Kaynak: AA