'Türkiye Engelliler Meclisine Doğru' Projesi Tanıtıldı

TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz:'Kamuoyu oluşturmada yetersiz kalmamak, engellilerin sorunlarının, ihtiyaçlarının göz ardı edilmesine izin vermemek için yeni bir oluşum olarak Türkiye Engelliler Meclisini öneriyoruz'.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Genel Başkanı Şükrü Boyraz, "Kamuoyu oluşturmada yetersiz kalmamak, engellilerin sorunlarının, ihtiyaçlarının göz ardı edilmesine izin vermemek için yeni bir oluşum olarak Türkiye Engelliler Meclisini öneriyoruz." dedi.

Boyraz, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunca desteklenen Türkiye Engelliler Konfederasyonun yürütücülüğünü yapacağı "Türkiye Engelliler Meclisine Doğru" projesinin Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri'nde yapılan tanıtım toplantısında, engellilerin haklarının önemine değindi.

"Aktif Yurttaşlık Hakkımızdır" sloganıyla yola çıktıklarını belirten Boyraz, şunları dile getirdi:

"Bu projede 'engellilerin nihai amacı nedir?' sorusuna cevap veriyoruz. Engellilerin herkesle eşit olacağı, hiç kimsenin yardımına gereksinim duymadan bağımsız ve kendi kendilerine yeterli bireyler olarak yaşayacakları, kentlerin, konutların, toplu taşıma araçlarının, hizmetlerin herkesin kullanımına uygun olarak tasarlanacağı, her türlü ayrımcılıktan arındırılmış bir dünya ve ülke yaratmak engellilerin nihai amacıdır."

Boyraz, engelli örgütlenmesinde bir dağınıklık gördüklerine işaret ederek, "Kamuoyu oluşturmada yetersiz kalmamak, engellilerin sorunlarının, ihtiyaçlarının göz ardı edilmesine izin vermemek için yeni bir oluşum olarak Türkiye Engelliler Meclisini öneriyoruz." ifadesini kullandı.

Proje üyelerinden Filiz Erol, proje kapsamında alınan destekle Türkiye'deki engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi ve haklarının savunulmasının amaçlandığını kaydetti.

Toplantıya, kentteki engelli dernekleri başkanları ve vatandaşlar katıldı.

- "Türkiye Engelliler Meclisine Doğru" projesi

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunca desteklenen Engelliler Konfederasyonu öncülüğünde gerçekleştirilecek, "Türkiye Engelliler Meclisine Doğru" projesi kapsamında 52 ilde kurulacak yerel meclisler iletişim çalışmaları yapacak ve engellilerin yerel bazda sorunları için çözüm önerileri belirleyecek. Yerel meclislerde sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve bu alanda çalışan herkes aktif olarak çalışabilecek.

Yerel meclislerden seçilecek temsilciler ile 3,5 yıl içerisinde kurulması hedeflenen Türkiye Engelliler Meclisi, engellilerin haklarının iyileştirilmesi ve yaşam standartlarının yükseltilmesi konusunda çalışacak. Proje kapsamında anket çalışmaları, eğitimler ve konferanslar da düzenlenecek.

Kaynak: AA