Mersin'de Sanayicilere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı

İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) tarafından sanayicilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

MTSOB'den yapılan açıklamaya göre, İçel Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, toplantıda sanayicileri bilgilendirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güngör, vergi dairelerinde uygulanan sistemlerin geliştirildiğini ve teknolojiyle uyum sağladığını belirterek, çağa uygun tasarlanan interaktif vergi sistemiyle birçok işleminin kolayca yapılabildiğini bildirdi.

Güngör, görevlerini yerine getirirken her türlü işlemlerin vergi ve harçtan muaf tutulmasının, OSB tüzel kişiliklerine sağlanan en önemli avantajlardan biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu OSB'nin iş ve işlemlerini yaparken ayrıca mali yükle karşılaşmadan işlemlerini ve mali olanakları daha etkin kullanmalarına fırsat veren düzenlemedir. Bir diğer avantaj ise alt yapıları hazırlamak ve burada faaliyette bulunan kullanıcılarının arsa, elektrik, doğalgaz, su gibi ortak ihtiyaçlarını temin etmek amacıyla kamu kurum ve kuruluşları gerekse de gerçek ve tüzel kişiliklerle birlikte oluşturacağımız iktisadi işletmelerdir. Bu iktisadi işletmeleri burada faaliyette bulunan kullanıcılar için yapacağı her türlü iş ve işlemlerden doğan kazançları kurumlar vergisinde muaf tutulacaktır."

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise, vergi dairelerinin sistematik halde çalışmasının sanayiciler açısından önemli olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA