Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması 'İİT Bünyesinde Bir Gençlik Örgütüne Şiddetle İhtiyaç Var'

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda dile getirdiği, BM bünyesinde bir gençlik örgütü kurulması önerisinin son derece önemli olduğunu belirterek, “BM bünyesinde bir gençlik yapılanmasını olmazsa olmaz görüyoruz ama aynı şekilde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesinde bir gençlik örgütüne şiddetle ihtiyaç var” dedi.

Memur-Sen bünyesindeki Genç Memur-Sen ile Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu’nun (ADEM) Yazar Fethi Gemuhluoğlu anısına düzenlediği “Dostluk ve Vefa” temalı üniversiteler arası deneme yarışmasında dereceye giren eserler ödüllendirildi. Düzenlenen törene, Memur-Sen Konfederasyonu Ali Yalçın ve eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra Gemuhluoğlu’nun çok sayıdaki seveni katıldı.

Davetlilere konuşma yapan Ali Yalçın, cahiliyenin form değiştirip ateizmin, deizmin, lümpenizmin, uyuşturucunun, kumarın, fuhşun dört koldan saldırarak ümmetin evlatlarını çukuruna çektiği bir zemin oluşturduğunu belirterek, “Üstat, ‘Kelime-i Şehadetten habersiz gençleri görünce kalbim daralıyor, göğsüm çatlayacak gibi oluyor’ diyerek, bu konudaki hissiyatını ve isyanını belli ediyor. Aslında bu müthiş bir seferberlik çağrısı, dalga dalga dağılması gereken bir çağrı. Bu ülkenin Taifleri, Yesribleri olan sokakları, okulları Medenileştirmeli” ifadelerini kullandı.

“Biz burnumuzun dibindeki komşumuzu görmezken, emperyalizm daha 1800’lü yıllarda İslam dünyasının köy köy, aşiret aşiret röntgenini çekti”

İbn-i Haldun’un ‘Coğrafya kaderdir’ sözüne atıfta bulunan Yalçın, emperyalizmin daha 1800’lü yıllarda İslam dünyasının köy köy, aşiret aşiret röntgenini çektiğini, İslam toplumunun fay hatlarını keşfederek harekete geçtiğini vurguladı. Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kardeşi kardeşe kırdırdılar, ardından ise bir işgal planını sahaya sürdüler. Aradan 100 yıl geçti, biz hala onların ektiği fitneyle uğraşıyoruz. Onların ürettikleri yaygaralarla birbirimizi tanımlıyoruz. ‘Ümmet’e umut olacağız’ diyoruz ama umut noktasında, donanım konusunda daha çok çalışmamız gerektiğini vaaz ediyor yaşadıklarımız bize. O nedenle Fethi Gemuhluoğlu’nun ‘İyi olacak, daha iyi olacak’ deyip, umudu aşılaması son derece kıymetli. İnanıyoruz ki yarın bugünden daha iyi olacak. Çünkü Fethi Gemuhluoğlu anısına kalem oynatan, kitap okuyan ve deneme yarışmasıyla bizleri heyecanlandıran Türkiye genelinde 400 genç eser gönderdi.”

İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir gençlik örgütüne şiddetle ihtiyaç var”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM bünyesinde bir gençlik örgütü kurulmasının gerekliliği hakkındaki sözlerini hatırlatan Yalçın, “Bunu son derece önemsiyoruz. BM bünyesinde bir gençlik yapılanmasını olmazsa olmaz görüyoruz ama aynı şekilde İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir gençlik örgütüne şiddetle ihtiyaç var. Bu anlamada bu çığlığımızın da duyulacağınız ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yalçın’ın ardından kürsüye gelen eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Fethi Gemuhluoğlu anısına düzenlenen yarışmada harcadıkları emekten dolayı jüri üyelerine teşekkür plaketi sundu. Avcı konuşmasında, “Bizim gençliğimizde bir yandan parkalar falan vardı ama bir yandan da başınız sıkıştıkça gideceğiniz, derdinizi dökeceğiniz, yeni çıkan dergilerden, kitaplardan haberdar olacağınız, oradaki sohbetlere kulak misafiri olacağınız, oturup dinleyeceğiniz mekanlar vardı. O yüzden Memur-Sen’e, Eğitim-Bir-Sen’e, Genç Memur-Sen’e çok teşekkür ediyorum. Fethi ağabeyi ve dolayısıyla onun değer verdiklerini, yücelttiği değerleri gençlere tanıtmak babında böyle bir iş yaptıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Avcı’nın konuşmasının ardından yarışmada dereceye giren denemelerin yazarlarına ödülleri takdim edildi.
Kaynak: İHA