Kocaeli'de Gasp İddiası

Otomobil satın almaya gelen kişileri gasbettikleri iddia edilen 4 şüpheli yakalandı.

Kocaeli'de Gasp İddiası
Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, otomobil satın almaya gelen kişileri gasbettikleri öne sürülen 4 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'dan otomobil almak için geldikleri Osmangazi Mahallesi'nde 115 bin liralarının üzerlerinde polis yeleği bulunan kişilerce gasbedildiğini iddia eden G.M. ve V.K'nin ihbarı üzerine harekete geçti.

Ekiplerin çalışması sonucu, sivil polis yeleği giyerek G.M. ve V.K'nin üzerindeki parayı aldığı belirlenen şüpheliler G.U.Ç. ve Ç.F. ile şikayetçileri Darıca'ya getiren Z.A, Hereke'de bir restoranda yakalandı.

Operasyonda, şüphelilerin üzerinde bulunan 113 bin 755 liraya el konulurken, yapılan aramalarda 2 sivil polis yeleği ve kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Polis ekipleri, şüphelilerin emniyetteki sorguları sırasında şikayette bulunan kişilerin otomobil değil, uyuşturucu satın almak için geldiklerini söylemeleri üzerine soruşturmayı genişletti.

Ekipler, uyuşturucu almaya geldiklerini sanan şikayetçilere aracılık ettiği iddia edilen N.T'yi de gözaltına aldı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Gebze Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, hakkında kesinleşmiş 8 yıl 3 ay hapis cezası olduğu belirtilen şüphelilerden Z.A'nın ayrıca "hırsızlık", "yaralama", "yağma", "dolandırıcılık" gibi suçlardan, Ç.F'nin ve N.T'nin de benzer suçlardan kaydının bulunduğu öğrenildi.
Kaynak: AA