Hitit Üniversitesi Rektörü Alkan Açıklaması

'Üniversite yönetimi olarak öğrenci merkezli ve kalite odaklı büyüme modelini benimsedik'.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini belirterek, "Üniversite yönetimi olarak öğrenci merkezli ve kalite odaklı büyüme modelini benimsedik." dedi.

Rektör Alkan, rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilen "HİTÜ Kalite Yönetim Sistemi" toplantısında yaptığı konuşmada, eş zamanlı olarak hesap verilebilirlik ilkesinden ödün vermediklerini belirtti.

Bu yıl sonuna kadar hem ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi denetiminden, hem de Yüksek Öğretim Kalite Kurulu'nun değerlendirme sürecinden geçeceklerini ifade eden Alkan, iki yıl öteleme imkanı olmasına karşın çekinmeden denetim sürecine başvurduklarını belirterek, "En önemli güvencemiz şeffaf, hesap verilebilirlik ilkesi doğrultusunda sürdürülen ve ölçülebilir kriterlerin baz alındığı kalite yönetimi anlayışına sahip bir yönetim şeklini benimsememiz." diye konuştu.

Benimsedikleri yönetim anlayışının karşılığını, URAP sıralamasında her yıl yükselen grafiğe sahip olarak aldıklarını anlatan Alkan, "Ayrıca yayın ve proje sayıları da aynı şekilde yükseliş göstermektedir. Öğrenci sayısındaki artışa karşın öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayımız da 40'dan 20'ye düşmüştür. Üniversite yönetimi olarak öğrenci merkezli ve kalite odaklı büyüme modelini benimsedik." ifadelerini kullandı.

Toplantıda Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan tarafından Yüksek Öğretim Kalite Güvencesi, Kurum İç Değerlendirme Raporu, kurum dış değerlendirilmesi süreci ile mayıs ayından itibaren yoğun olarak sürdürülen çalışmalar hakkındaki detaylar paylaşıldı.
Kaynak: AA