Cezaevinden Doğum İçin Çıktı, Uyuşturucuyla Yakalandı

Antalya'da uyuşturucu ticaretinden tutuklu bulunduğu cezaevinden doğum iznine çıkan kadın, yine aynı suçtan tutuklandı.

Antalya'da uyuşturucu ticaretinden tutuklu bulunduğu cezaevinden doğum iznine çıkan Gül Kavas, eşi Serdar Kavas ile birlikte yine aynı suçtan tutuklandı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Serdar Kavas ile eşi Gül Kavas'ın, Side Mahallesi'nde, otomobille uyuşturucu sevkiyatı yapacağı ihbarı üzerine, teknik ve fiziki çalışma başlattı.

Mahallede önlem alan jandarma timlerini gören Kavas çifti, otomobille kaçmaya başladı. Yapılan takip sonucu otomobil, Antalya'nın Aksu ilçesi Dumanlar Mahallesi'nde durduruldu.

Serdar ve Gül Kavas'ı gözaltına alan jandarma timleri, otomobilde ve şüphelilerin evinde yaptıkları aramada 518 gram eroin, 205 gram kokain, 200 gram kenevir tohumu, 2 hassas terazi, tabanca ve tabancaya ait şarjör ve çok sayıda mermi ele geçirdi. Uyuşturucudan elde edildiği değerlendirilen 25 bin liraya ise el konuldu.

Şüphelilerden Gül Kavas'ın, daha önce Antalya'da uyuşturucu madde ticaretinden, 12 yıl 6 ay hapis cezası aldığı, bir süre önce girdiği cezaevinden bir hafta önce doğum iznine çıktığı bildirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
Kaynak: AA