Ahşap Fuarı'nın İlgi Odağı 'Ahşap Motosiklet'

Kastamonu'da bir makine mühendisince 3 yılda yapılan ahşap motosiklet, Ahşap Fuarı'nda ilgi görüyor Makine mühendisi Celal Özcan: 'Gerçek ebadında olması insanların ilgisini çekiyor'.

Ahşap Fuarı'nın İlgi Odağı 'Ahşap Motosiklet'
Kastamonu'da 45 yaşındaki makine mühendisi Celal Özcan'ın 3 yılda orijinal boyutlarda ahşaptan yaptığı motosiklet, 8. Kastamonu Ahşap Fuarı'nda ilgi görüyor.

Kentte bir kamu kurumunda makine mühendisi olarak çalışan Özcan, 5 yıl önce hayranı olduğu ünlü bir markaya ait motosikletin benzerini yapmaya başladı.

Yaklaşık 3 yıllık uğraşı sonucunda ahşaptan, orijinal boyutlardaki motosikleti ayrıntılarıyla tamamlayan Özcan, zaman zaman müşteri çıkmasına rağmen bu kadar emek verdiği eserini satmaya kıyamıyor.

Ahşap motosikletiyle 8. Kastamonu Ahşap Fuarı'na da katılan Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ahşapla uğraşmayı çok sevdiğini belirtti.

Motosikleti hobi olarak yaptığını aktaran Özcan, "Tatil yerlerinde satılan küçük motosiklet modelleri görüyor, hoşuma gidiyordu. Ben bunu gerçek ebadında yapmayı düşündüm. Bu kadar olacağını ben de tahmin etmiyordum. Yüzde 95'in üzerinde gerçek detaylarında oldu." dedi.

Motosikletin yapımında boya kullanmadığına işaret eden Özcan, şunları söyledi:

"Üzerindeki renkler ağaçların kendi renkleri. Dinlenmiş, iyi kurutulmuş ağaçlar kullandık. Bazı parçaları 4 seneyi bulmasına rağmen herhangi bir deformasyon yok. Nemden etkilenmiyor. Kimyasal kullanmadık. Üç senedir fuarlarda sergiliyoruz. Değişik bir ürün, mobilyadan farklı. Gerçek ebadında olması insanların ilgisini çekiyor. İlgiden gayet memnunum. Ben de bu kadar ilgi göreceğini düşünmüyordum. Bu da mutluluk verici."

Fuarı ziyaret eden Şükran Parlakçı da motosikletin oldukça güzel yapıldığını vurgulayarak, "Gerçek gibi. Bir de çalışsa iyi olurdu." ifadesini kullandı.

Emirhan Dıkkıloğlu da motosikletlere ilgisinin olduğunu dile getirerek, ahşap motosikletin gerçeğinden farkı bulunmadığına dikkati çekti.
Kaynak: AA