'1. Giresun Auto Show' Etkinliği

Auto Show'da vatandaşlar farklı markalarda otomobilleri inceleme imkanı buldu.

Giresun Belediyesi ve Otolife Dergisi iş birliğinde "1. Giresun Auto Show" düzenlendi.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen Auto Show'da 5 otomobil firmasının farklı segmentlerdeki modelleri sergilendi. Etkinlikte vatandaşlar birçok aracı inceleme imkanı buldu.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik olarak sıkıntı yaşanan bugünlerde hem firmalara destek olmak hem de vatandaşlara aktivite sağlamak amacıyla Auto Show düzenlediklerini söyledi.

İnsanların otomobil bayilerini gezmek yerine Atatürk Meydanı'nda tüm modelleri inceleme imkanı yakaladığını anlatan Aksu, "Amaç, bu imkanı vatandaşın ayağına getirmek. Fiyatlarla ilgili bilgi alabilirler, bugün otomobil almazlarsa yarın alabilirler. Gayet de güzel bir yerde bu programı gerçekleştirdik. Vatandaş da havanın kötü olmasına rağmen ilgili." dedi.

Otolife Dergisi organizasyon görevlisi Reyhan Aydın da kur artışıyla araç fiyatlarına zam geldiğini anımsatarak, bu nedenle plazalara da ilginin azaldığını kaydetti.

Kamuoyunun biraz daha fazla bilgi sahibi olması için Auto Show düzenlediklerini dile getiren Aydın, "İnsanların işi oluyor, gidemiyor ama burada tek noktada otomobilleri inceleyebiliyorlar. Tüm otomotiv ve markaların satışları yavaşlamış durumda. Bir farklılık yaratıyoruz bu şekilde, organizasyonları yurt genelinde yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Aydın, ÖTV indiriminin satışlara hafif bir kıpırdama getirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA