'Üniversite-Sanayi İş Birliği' Projesi

Sanayi İş Birliği" projesi kapsamında yürüttüğü ortak çalışmalar dahilinde, TÜ Üniversitesi Kariyer Merkezi İşveren Portalı üye firmalarından Lila Group ile "Üniversite-Sanayi İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜ'de Kariyer Merkezi'nde düzenlenen törene Trakya Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Lila Group adına İnsan Kaynakları Direktörü Nezih Akçınar katıldı.

Protokolle üniversite - sanayi işbirliği ve iş yeri uygulama eğitimi süreçlerinin daha da güçlendirilmesi, TÜ'nün meslek yüksekokullarında eğitim gören öğrencilere, MEYOK tarafından başlatılan iş yeri uygulama eğitimi kapsamında staj imkanı sağlanması hedefleniyor.

İmza töreni öncesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, 3+1 sistemini anlattı.

Teorinin yanında pratiği destekleyen sistemle öğrencilerin üç dönem ders, bir dönem de iş yerinde staj gerçekleştireceğini ifade eden Müminoğlu, şunları kaydetti:

"Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde atılan büyük bir adım. Bu çalışmanın hem bölgedeki istihdama hem de nitelikli iş gücü yetiştirilmesine çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. İş yeri uygulama eğitimi çalışmalarımızın lisans bölümlerimize de taşınabilmesi için farklı projeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu uygulamayı kısa süre içinde çok daha geniş kapsamlı bir program haline getirerek öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımız ve bölgemize daha da önemli faydalar sağlayacağız."

Lila Group İnsan Kaynakları Direktörü Nezih Akçınar ise, grup olarak bölgede önemli yatırımlar gerçekleştirirken eğitime de destek verdiklerini aktardı.

TÜ MEYOK Koordinatörü Arda da, 2018-2019 eğitim öğretim yılında gerçekleşen üniversite kayıtları sonrası mevcut ön lisans kontenjan bilgilerini paylaşarak, her geçen yıl daha fazla öğrencinin 3+1 sistemiyle iş yerlerinde tecrübe kazanacağını ve bu bağlamda sistemin gelişimi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Kaynak: AA