TÜRSAB, 4 Ülkenin Büyükelçisini Gaziantep'te Ağırladı

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: 'Birlik olarak periyodik bir şekilde tüm ülkelerin büyükelçilerini Ankara'nın bürokratik ortamından çıkarıp Türkiye'nin kültürel zenginliklerini ve tarihi varlıklarını göstereceğiz' 'Bu ilk gezimiz Gaziantep'i ve Şanlıurfa'yı kapsıyor, bundan sonra da devam edeceğiz'.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Birlik olarak periyodik bir şekilde tüm ülkelerin büyükelçilerini Ankara’nın bürokratik ortamından çıkarıp Türkiye’nin kültürel zenginliklerini ve tarihi varlıklarını göstereceğiz. Bu ilk gezimiz Gaziantep’i ve Şanlıurfa’yı kapsıyor, bundan sonra da devam edeceğiz." dedi.

TÜRSAB, Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç, Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya, Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski ve Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha’yı Gaziantep’te ağırladı.

TÜRSAB heyeti, söz konusu ülkelerin büyükelçileri, eşleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin öğle yemeğinde bir araya geldi.

Heyet ve büyükelçiler Gaziantep’teki Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret ederek, tarihi eserler hakkında bilgi aldı.

Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Bağlıkaya, birlik olarak periyodik bir şekilde tüm ülkelerin büyükelçilerini Ankara’nın bürokratik ortamından çıkarıp Türkiye’nin kültürel zenginliklerini ve tarihi varlıklarını göstereceklerini belirterek, “Böylelikle büyükelçilerin hem insanlarla daha da kaynaşmalarını hem de Türkleri daha iyi tanımalarını sağlaması anlamında kültürel etkinlik başlatıyoruz. Bu ilk gezimiz Gaziantep’i ve Şanlıurfa’yı kapsıyor, bundan sonra da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bağlıkaya, büyükelçilerin, geziden memnun olduğunu, güzel anılarla buradan ayrılmalarını diledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise TÜRSAB ile çok güzel iş birlikleri yaptıklarını belirterek, zamanın, Türkiye’ye daha fazla turisti getirme ve kültürel mirasa daha fazla sahip çıkma zamanı olduğunu söyledi.

Daha sonra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da büyükelçileri makamında ağırladı.
Kaynak: AA