Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek ilçesinde "Camiler ve Din Görevlileri" haftası dolayısıyla müftülük ve din görevlileri bir araya geldi.Paşa Konağı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda müftülük görevlileri birlikte yemek yedi, görüş alışverişinde bulundu.İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, yaptığı açıklamada, dün yaşanan terör saldırısında 8 askerin şehit olduğunu anımsatarak, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin barış ve huzuru için dua ettiklerin belirten Yıldızbaş, "Rabbim vatanımızın ve milletimizin huzurunu bozdurtmasın. Dün 8 şehidimiz vardı. Rabbim rahmet eylesin, mekanlarını cennet eylesin, ailelerine de sabırlar versin. Din görevlileri olarak işimizin ve görevimizin ne denli önemli olduğu yaşanan hadiseler neticesinde ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Programa Kaymakam Mustafa Çiftçiler ve Belediye Başkanı Resul Yılmaz katıldı.

- Viranşehir Belediyesinin çalışmaları

Viranşehir Belediyesi zabıta ekipleri, gıda ürünleri satışı yapan iş yerlerinde denetim yaptı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerinin destek verdiği denetimlerde zabıta ekipleri, Karacadağ Caddesi'ndeki iş yeri ve toptancıları kontrol etti.

Kontrollerde son kullanım tarihleri geçmiş ürünlere el konularak iş yerleri hakkında cezai işlem uygulandı.

Viranşehir Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Ömer Dereci, yaptığı açıklamada, belediye olarak gerek son kullanım tarihleri geçmiş ürün satan işletme, gerekse döviz kurlarındaki dalgalanma sonrası fırsatçılık yapıp haksız kazanç sağlayan iş yerlerine yönelik denetimlerin devam ettiğini belirterek, bu konulara karşı taviz verilmeden çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA