Malatya Ticaret Ve Sanayi Odasından Aşure Programı

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba:'Anadolu farklı renkleriyle, farklı çeşitleriyle dünyanın en güzel coğrafyalarından birisi'.

Malatya Ticaret Ve Sanayi Odasından Aşure Programı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Anadolu, farklı renkleriyle, farklı çeşitleriyle dünyanın en güzel coğrafyalarından birisi." dedi.

Ağbaba, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure dağıtım programında, aşurenin, Anadolu'nun çeşitli renklerini, farklılıklarını içerisinde barındırdığını belirtti.

Bir ülkeyi zenginleştiren şeyin, kendi farklılıkları ve zenginlikleri olduğunu, bunun da korunması gerektiğini dile getiren Ağbaba, "Anadolu, farklı renkleriyle farklı çeşitleriyle dünyanın en güzel coğrafyalarından birisi. Bizi biz yapan da farklılıklarımız. Bu farklılıkları korumak lazım. Birbirimize benzersek zayıflarız, yoksullaşırız. Birbirimizin etnik kökenine, mezhebine, siyasi görüşüne saygı duyarak ancak büyüyebiliriz." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise Anadolu coğrafyasında, aşure gibi çok renkli, farklılıkları olan bir toplumun neferleri olduğunu kaydetti.

Aşurenin Türkiye'yi yansıttığını anlatan Polat, "Biz de bu toplumda böyle bir oluşumuz. Alevi, Sunni, zengin, fakir, Kürt, Türk, sağcı, solcu hiç önemli değil, toplumun bütün taraflarıyla bir araya gelip, bir olup, yeni bir rengi ve tadı oluşturuyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ağbaba, Polat, Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İl Emniyet Müdürü Ömer Ural, İl Müftüsü Ümit Çimen, aynı kepçeyle aşureyi karıştırdı ve vatandaşlara ikram etti.
Kaynak: AA