Kütahya'da ''Haksız Kazanç'' Denetimi

Kütahya'da belediye zabıta ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, market ve alışveriş merkezlerine bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak ''haksız kazanç'' elde edilmesini önlemek amacıyla denetim gerçekleştirdi.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda market ve alışveriş merkezlerinde yapılan fiyat artışlarından dolayı market ve alışveriş merkezlerine yönelik denetimleri arttırdıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fırsatçılara yönelik sık sık uyarılarının olduğunu, bu uyarılara tüm marketlerin, alışveriş merkezlerinin, esnafın ve belediyelerin uyması gerektiğini düşündüklerini belirten Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında artış yapan işletmelere yönelik denetimlerimiz sürüyor. Zabıta Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde birlikte hareket ediyor. Tüketici haklarını koruma kanunu kapsamında etiket ve tarife kontrolü, yerli üretim logosu kontrolü, son kullanma tarihi kontrolü, ürünlerin aşırı artışına yönelik kontroller başta olmak üzere ekiplerimizin denetimleri devam etmektedir.”

Denetimlerde tespit edilen işletmelere gerekli işlemlerin yapıldığını da aktaran Saraçoğlu, "Son zamanlarda etiket ve kasada fiyatların farklı olduğu yönünde şikayetler artmış durumda. Şikayetlerin gereğinin yapılması için vatandaşlarımızın alışverişlerde fatura veya fiş alması büyük önem taşıyor. Denetim uygulaması kapsamında ekiplerimiz 1 hafta içerisinde sebze halinde 318 araç ve fatura kontrolü, semt pazar yerlerinde 434 tezgahta etiket kontrolü ve 18 büyük markette denetim yapmıştır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA