Kocaeli Merkezli FETÖ/PDY Soruşturması

FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Kocaeli merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 6'sı tutuklandı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY'nin TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 1 öğretmen, 1 muvazzaf binbaşı, 1 ihraç yüzbaşı, 1 muvazzaf uzman jandarma ve 5'i muvazzaf 9 astsubay olmak üzere toplam 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kocaeli Adliyesine sevk edilen şüphelilerden 1 öğretmen, 1 muvazzaf uzman jandarma ve 2'si muvazzaf 4 astsubay toplam 6 şüpheli tutuklanırken, 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7'si muvazzaf 13 askeri personel ve 1'i sivil 14 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, şüphelilerin yakalanmasına yönelik Kocaeli, İstanbul, İzmir, Hatay, Kayseri, Kahramanmaraş, Giresun ve Sakarya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 1 muvazzaf binbaşı, 1 ihraç yüzbaşı, 3'ü muvazzaf 6 astsubay, 1 muvazzaf uzman jandarma ve örgütle bağlantılı okullarda görev yaptığı belirlenen 1 öğretmen olmak üzere 10 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen firari 3 şüpheli de daha sonra yakalanmıştı.

Firari 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Kaynak: AA