Karabük'te Öğrencilere Avrupa'da Hasta Ve Yaşlı Bakımı Stajı

Karabük Sağlık Müdürlüğünce Erasmus+ öğrencilerine yönelik Avrupa'da Hasta ve Yaşlı Bakımı Stajı Projesi hayata geçirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, demografik değişimler incelendiğinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaşlı nüfusun artışının açık bir şekilde görüldüğü belirtildi.

Konu bölge düzeyinde incelendiğinde Karabük'te yaşlı nüfusun Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu, il genelinde hastanelerde yatan hastaların yüzde 75'e yakınının yaşlı hastalardan oluştuğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu durum hasta ve yaşlı bakımı konusunda nitelikli eleman gereksinimini daha da artırmaktadır. Bu gereksinimden yola çıkılarak ilimizde hasta ve yaşlı bakımı hizmetlerini daha da iyileştirme, hasta ve yaşlı bakımının önemi konusunda farkındalık oluşturma, sağlık alanında eğitim gören öğrencilerimizin mesleki ve dil eğitimlerini geliştirmeleri hedeflenmektedir. Ayrıca ulusal düzeyde hasta ve yaşlı bakımı hizmetlerinin iyileştirilmesine ve bu konuda farkındalık düzeyinin artırılmasına katkı sağlamayı planlamaktayız."

İl genelindeki Sağlık Meslek Lisesi Erasmus+ öğrencilerine yönelik Avrupa'da Hasta ve Yaşlı Bakımı Stajı Projesi kapsamında öğrencilerin gruplar halinde Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde, hasta ve yaşlı bakımı alanında tecrübesi bulunan bir bakım merkezinde üç hafta süreyle staj çalışmalarına katılacağı aktarılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Öğrencilerimize hasta ve yaşlı bakımı konusunda yeterli düzeyde mesleki yetkinlik kazandırmak, ülkemizde ve Avrupa iş gücü piyasasında istihdam edilebilirliğini iyileştirmek başlıca amaçlarımızdandır. Projenin hazırlanma ve uygulanma sürecinde Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Çocuk Gelişim Uzmanı Elif Korkmaz, Uzman Psikolog Abdulkadir Ilgaz ve Sosyal Hizmet Uzmanı Songül Ataş görev almaktadır. Projenin uygulama süresi 1 Ekim 2018 ile 1 Ekim 2019 tarihleri arasında belirlenmiş olup, uygulama çalışmaları başlamıştır."

Kaynak: AA