'İyilik Kervanı' Çanakkale'ye Geldi

İYİ Parti Çanakkale kurucu il başkanı İrfan Dehmen ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, partiden istifa ettiklerini açıkladı.

'İyilik Kervanı' Çanakkale'ye Geldi
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, partisinin başlattığı "İyilik Kervanı" çalışması kapsamında Çanakkale'ye geldi.

Türkkan, beraberindeki Genel İdare Kurulu Üyesi Sinem Uludamar, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayar ile Çanakkale İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada partililere İyilik Kervanı hakkında bilgi veren Lütfü Türkkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel seçimler öncesi sahanın nabzını tutmak istediklerini dile getirek, "Bununla ilgili olarak görevli arkadaşlarımız gördükleri, duydukları, edindikleri bilgileri bir rapor haline getirip genel merkeze sunacak." dedi.

Lütfü Türkkan, dün akşam İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde bir grup tarafından slogan atılması olayına da değinerek, şöyle konuştu:

"40-50 tane genç çocuğu evin önüne gönderip, slogan attırarak daha önce korkuttuğu kişiler gibi korkulacağını zannetti. Sayın Meral Akşener'in evinin önünde hiç koruma yok. Evinde de koruma yok. Tek başına eşiyle beraber dışarı çıktı. Çocuklar ne yapıyorsunuz diye hesap sordu. Aslında hesap sordu kelimesi belki çok yapılan tavırla uygun düşmeyebilir. Zira o çocuklar başka anne, babaların çocukları. Birilerinin yönlendirmesiyle oraya gelmiş, genç çocuklar. Onlar da bu yaptıklarının ne kadar doğru olmadığını üzerinden çok zaman geçmeden anlayacaklardır."

Buradaki toplantının ardından İYİ Parti Çanakkale kurucu il başkanı İrfan Dehmen, beraberindeki belediye meclis üyesi, kurucu il başkan yardımcıları, kurucu il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partilerle birlikte İYİ Parti'den istifa ettiklerini açıkladı.

- "Ekibimizle artık bu siyasi yapının içerisinde bulunmak istememekteyiz"

Dehmen, bir otelde düzenlenen toplantıda, gelinen son noktada partinin genel başkan tarafından yönetilmediğini düşündüklerini ifade etti.

Genel Başkan Akşener'in etrafını saran teşkilatların eski alışkanlarını İYİ Parti'ye taşıdığını belirten İrfan Dehmen, "Aynı eski hastalıklı siyaset bu yepyeni partiyi kirleterek bu noktaya getirmiştir. Birlikte siyaset yaptığımız ekibimizle artık bu siyasi yapının içerisinde bulunmak istememekteyiz. Bu nedenle de istifalarımızı partiye sunmuş bulunmaktayız." diye konuştu.
Kaynak: AA