Hayvan Barınağı Süslendi

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde düzenlenen etkinlikte barınaklar süslendi.

Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde etkinlik düzenlendi.

Balonlarla süslenen barınağı gezen Vali Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve ilkokul öğrencileri, köpeklere yiyecek verdi.

Öğrenciler, hayvan haklarına dikkati çekmek amacıyla pankartlar taşıdı, barınaklara girerek köpekleri sevdi.

Vali Karadeniz, burada yaptığı konuşmada, Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nin Türkiye'nin yüz akı tesislerden biri olduğunu söyledi.

Hayvanların korunması için sivil toplum kuruluşlarının da üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret eden Karadeniz, "Ev hayvanlarının dükkanlarda satılmasının teşvik edilmemesi lazım. Hayvan alınacaksa bu tür bakım evlerinden alınmalı." dedi.

Babaş da belediye olarak hayvanlar için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, "Sadece il merkezi ile sorumluyuz ama bu sorumluluğumuzu genişletmek istiyoruz. Bölgesel bir hayvan bakımevi projemiz var. Yan taraftaki bölümde tüm Kastamonu ilini kapsayan geçici hayvan bakımevini kuruyoruz. İlçe ya da köyde yardıma muhtaç hayvan varsa getirilip burada tedavisi yapılacak. Daha sonra tekrar doğal ortamına salınacak." diye konuştu.

Kaynak: AA