Gümüşdere Ihlamur Vadisi Eski Bakan Eroğlu'nu Ağırladı

Keçiören Belediyesinin ödüllü vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi’ni Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte gezen eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Şahane olmuş, güzellikler diyarı Gümüşdere” ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “doğaya dönüş projesi" olarak adlandırılan Gümüşdere Ihlamur Vadisi’ni eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na tanıttı. Eroğlu ile birlikte vadiyi gezen Mustafa Ak, alanın yapımına ilişkin bilgiler verdi. Alanın temel atma törenini de Eroğlu ile birlikte gerçekleştirdiklerini aktaran Ak, “Çubuk Çayı’nın Kamil Ocak Mahallesi Fruko yanından başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Atatürk Botanik Parkı’nın bitimine kadar toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsayan Gümüşdere Ihlamur Vadimizin temelini birlikte atmıştık. Bu projeye bizim kadar inanıp gerekli desteği verdiler, kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eroğlu, Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin yeni görünümü ile cennet gibi olduğuna vurgu yaparak, “Şahane bir yere dönüşmüş, çöplükten güzellikler diyarı Gümüşdere’ye” ifadelerini kullandı.

İçerisinde peyzaj alanları, dinlenme alanları, sosyo-kültürel tesisler, spor alanları, bisiklet parkuru ve çocuk oyun alanlarını yer aldığı 5 etaplık vadiyi gezen Eroğlu ve Ak vatandaşlarla da sohbet ettiler.
Kaynak: İHA