Gelibolu'da 'Sokaktaki Dostlarımıza Bir Kap Umut' Projesi

Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Hayvanları Koruma Günü" kapsamında "Sokaktaki Dostlarımıza Bir Kap Umut" projesi gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün projesi kapsamında okul öncesi öğrencileri, aileleriyle birlikte sokak hayvanları için birer mama kabı hazırlayıp, bu kapları balkon ya da bahçelerine koyarak sokak hayvanlarını besledi.

Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, yapılan projenin amacının, öğrencilerin sokak hayvanlarını korumayı küçük yaşta öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Çocukların bu proje ile hayvanları besleme sorumluluğunu üstleneceğini ifade eden Karaca, "Hatta bunu bir başka şehirde oturan bir arkadaşı, ya da akrabasından da bunu isteyecekler. Böylece kitlesel bir sosyal sorumluluk hareketi başlatmayı hedeflediğimiz projeyle temelden çocuklarımıza hayvan sevgisi, sorumluluk duygusu kazanmaya ve çocuklar vesilesiyle toplumu etkileme amacını gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Projeye, Gelibolu Bağımsız Anaokulu, 26 Kasım İlkokulu, Orgeneral Eşref Bitlis İlkokulu, Bolayır Şehit Nuriye Ak İlkokulu, Gazi Süleyman Paşa İlkokulu ve Evreşe Nurettin Ersin İlkokulu katıldı.

Kaynak: AA