Edirne Belediyesi Meclis Toplantısı

Edirne Belediyesinin aylık olağan Meclis toplantısı yapıldı.

Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında belediye binasında gerçekleştirildi.

Başkan Gürkan, Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet diledi.

Terörü en sert biçimde lanetlediklerini belirten Gürkan, "Bu topraklar kendini koşulsuz bir şekilde vatanı için feda eden kahramanlarla dolu. Türk Milleti ne pahasına olursa olsun, tüm varlığı boyunca teröre izin vermemiştir. Ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun, Türk Milleti bedeli ne olursa olsun karşı çıkmıştır, karşı çıkmaya da devam edecektir. Bundan hiç şüphemiz yok. Ama Doğu ve Güneydoğuya daha çok destek olmamız gerektiğini Van Gürpınar'da çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması; özellikle de terörün eline düşmemelerini spor yoluyla sağlamak adına düzenlenen 'Kırkpınar'dan Gürpınar'a' isimli projede bir kez daha anladım ve hissettim. Gençlerin ve çocukların sporcu olarak yetişmesi için gelen taleplere duyarlı olmamız gerektiğini bir kez daha anladım." diye konuştu.

Türkiye ve Balkanlar'ın en büyük İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'nde hazırlıklarda sona yaklaşıldığını ifade eden Gürkan, buranın Anka Park ile uzaktan, yakından bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Gürkan, Edirneli Fatih Sultan Mehmet'in şanına yakışan güzel bir proje hazırladıklarını ancak ayrıntıları daha sonra açıklayacağını duyurdu.

Mecliste Edirne Belediyesi Servis Araçları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması ile ilgili Ulaşım Komisyonu'nca alınan karar, Servis Araçları Hizmet Ücret Tarifesi'nin belirlenmesi taleplerinin Plan Bütçe Komisyonu'na havale edilmesi, İmar Komisyonu'na havale edilen ve İmar Komisyonu'nca alınan kararlar görüşüldü.

Kaynak: AA