Biyografi, Şiir Ve Müzik Okulu Ön Kayıtları Devam Ediyor

İBB Kültür Daire Başkanlığı ve TÜGVA iş birliğiyle lise öğrencilerine yönelik biyografi, şiir ve müzik okullarına ön kayıtlar 10 Ekim'e kadar yapılabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) iş birliğiyle biyografi, şiir ve müzik okulları açılıyor.

Okullarla, gençlerin hazır olanı tüketmek yerine, emekleriyle elde edecekleri bilgi, beceri ve ürünün kıymetini fark etmeleri ve hayatlarına artı değer kazandırmaları amaçlanıyor.

Lise öğrencilerinin ilgi alanlarında derinleşmesini amaçlayan ve 16 ilçede, 8 hafta boyunca eğitim verecek okullara ön kayıtlar 10 Ekim'de sona erecek.

Okullar Kartal, Zeytinburnu, Pendik, Sultanbeyli, Ataşehir, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Üsküdar, Adalar, Büyükçekmece, Sarıyer, Tuzla, Bağcılar, Kağıthane, Başakşehir ve Esenler ilçelerinde cumartesi ve pazar günleri hizmet verecek.

Ücretsiz olarak 20 Ekim'de verilmeye başlanacak eğitimler için 10 Ekim'e kadar istanbul.tugva.org adresinden ön kayıt yapılabilecek.

Ön kayıt yaptıran öğrenciler arasında, 12 Ekim'de gerçekleştirilecek mülakat sonucunda, kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar belirlenmiş olacak.

"Biyografi Okulu", önder şahsiyetlerin bilgi ve birikimlerinden yararlanmak isteyen ve biyografi yazmaya ilgi duyan gençlere hitap edecek.

"Ses" ve "Enstrüman" olmak üzere iki ana bölümden oluşan, şan, solfej ve koro dersleri yer aldığı "Müzik Okulu"nda öğrencilerin seçmek istedikleri enstrümanlar, eğitimleri süresince ücretsiz temin edilecek.

"Şiir Okulu"nda ise öğrenciler hem şiir okuma ve yazma noktasında kendilerini geliştirme imkanı bulacak, hem de edebiyat alanında önde gelen şahsiyetleri tanıyacak. Eğitim belgesel, konferans, makale ve kitaplarla desteklenecek.
Kaynak: AA