Bartın Üniversitesinde 'Erasmus Tanıtım Günü'

Bartın Üniversitesi'nde "Erasmus Tanıtım Günü" düzenlendi.



Erasmus Koordinatörü Öğretim Görevlisi Burçin Kef, Kutlubey kampüsündeki etkinlikte yaptığı konuşmada, üniversite olarak Erasmus kapsamında 13 Avrupa Birliği (AB) ülkesinde 36 farklı üniversitede 76 anlaşmalarının bulunduğunu söyledi.

Öğrencilerin, akademik yılın bir ya da iki döneminde, hibe desteği alarak, anlaşmalı üniversitelere gidebildiklerini anlatan Kef, "Bu kapsamda üniversitemizin Almanya, Bulgaristan, Çekya, İtalya, İspanya, İsveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Hırvatistan, Makedonya ve Yunanistan'daki 36 farklı üniversiteyle anlaşmamız bulunuyor. Aynı zamanda öğrencilerimiz anlaşma şartı aranmadan herhangi bir AB ülkesinde, kendi öğrenim alanındaki bir kurum ya da kuruluşta 12 aya kadar staj yapabilmektedir." dedi.

Uluslararası hareketlilikten yararlanmak isteyen öğrencilere hibe desteği verildiğini de kaydeden Kef, Erasmus programı kapsamında misafir olunan ülkelerin hayat pahalılığına göre hibe desteğinin aylık 300 ile 600 Avro arasında değiştiğini aktardı.

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Aral ise bu yıl Erasmus programı ile Bartın Üniversitesi'ne gelen öğrencilere sunum yaptı.

Aral, "Uluslararası hareketliliğinin öğrencilerin entelektüel bilgi birikimine katkı sunacağı gibi sosyal ve kültürel gelişimine de yardımcı olacaktır. Erasmus programından yararlanacak öğrencilerimiz aynı zamanda Ülkemizi de temsil etme fırsatı bulacak. Bu doğrultuda sunulan bu fırsattan öğrencilerimizin yararlanması en büyük arzumuzdur." diye konuştu.

Tanıtım günleri kapsamında Erasmus programı ile Bartın Üniversitesi'ne gelen ve Bartın Üniversitesi'nden Erasmus programıyla daha önce yurt dışına giden öğrenciler deneyimlerini paylaştı.

Erasmus öğrenim hareketliliği kapsamında başlayan başvuruların 9 Ekim tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

Kaynak: AA