AK Parti İzmir Başkanlığından Sokak Hayvanlarına Mama

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, sokak hayvanları konusunda farkındalığı artırmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Partiden yapılan açıklamaya göre, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Birim Başkanı Gülşen Gezici, Gençlik Kolları üyeleri ve çocuklar, "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" dolayısıyla Bostanlı ve Çiğli'de sokak hayvanlarına mama dağıttı, su verdi.

Etkinliğe katılan gençler, üzerinde "Yaradılanı severim yaradandan ötürü" yazısı ve sokak hayvanları resimlerinin bulunduğu tişörtler giydi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gülşen Gezici, hayvanların sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğine dikkat çekti.

Gezici, bundan sonra da sokak hayvanlarına yönelik farklı projeler hayata geçireceklerini vurgulayarak, "Bütün canlıları severek yaşamalıyız. Sokak hayvanlarına merhamet, sevgi, bakım ve ilgi göstermeliyiz. Ayrıca tatil dönemlerinde alınan hayvanların sokağa terk edilmesi de son derece üzücü ve yanlış. Sokakta yaşayan canlarımızın sahiplenilmesi konusunda da hassasiyetin artması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün talimatı ile Hayvan Hakları Komisyonu kurulduğunu hatırlatan Gezici, mobil veterinerlik konusunda ciddi çalışmaları olduğunu, pilot bir ilçede idealist veterinerlerle projeyi hayata geçirecekleri bilgisini verdi.

Kaynak: AA