Zabıtadan Usulsüz Fiyat Artışlarına Denetim

Erzurum'da, Palandöken Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, usulsüz fiyat artışlarını önlemek için marketlerde denetim yaptı.

Erzurum'da, Palandöken Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin usulsüz fiyat artışlarını önlemek için marketlerde denetim yaptığı bildirildi.

Palandöken Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, zabıta ekiplerinin, marketlerdeki hijyen, raf düzeni, ürünlerin son kullanma tarihleri, ürünlerin gramajı ve çalışanların sağlık karneleri konularındaki kurallara uyulmasının sağlanmasıyla usulsüz fiyat artırımlarının önüne geçilmesi için denetimlerini sıklaştırdığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Vatandaşların daha rahat ve sağlıklı alışveriş yapması için denetimler sıklaşarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

Bulutlar, şunları kaydetti:

"Titiz davranan ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmayan işletme sahiplerine teşekkür ediyoruz. Raf düzeni ve fiyat etiketi konusunda belirtilen şartlara uymayanlarıysa uyararak bu sorunlarını gidermeleri için kendilerine süre verdik. Verilen sürede eksiklerini gidermeyenlere ceza işlem uygulanacak. Ayrıca vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları ve şikayetlerini belediyemize yapmalarını istiyoruz."

Orhan Bulutlar, gruplar halindeki zabıta ekiplerince sürdürülen denetimlerden taviz verilmeyeceğini belirterek, vatandaşların da varsa şikayetleri Zabıta Müdürlüğüne bildirmesini istedi.
Kaynak: AA