'Yücel Çakmaklı Sinema Akademisi' Başvuruları Başladı

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) tarafından milli sinemanın kurucularından Yücel Çakmaklı'nın vefatının 10'uncu yılı anısına hayata geçirilen "Yücel Çakmaklı Sinema Akademisi"ne başvurular başladı.

Esenler Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, başvurular 7 Ekim'e kadar devam edecek. Sinemayla ilgilenen, sinema alanında çalışmaları olan ve sektörde deneyim kazanmak isteyenlere yönelik hazırlanan akademide eğitimler ise 14 Ekim'de başlayacak.

Kamera teknikleri, görüntü yönetmenliği, oyuncu-yönetmen ilişkisi, senaryo yazım teknikleri, sinema ve yapımcı ilişkisi, senaryoda hikaye anlatımı, mantıksal kurgu ve kurgu yönetmenliği gibi alanlarda 7 ay sürecek eğitimler kapsamında milli sinemaya vurgu yapan eserler de ele alınacak.

Akademide, sinema yönetmenliği alanında Seyid Çolak, senaryo yazarlığı alanında Eda Tezcan ve kurgu teknikleri alanında Özgür Kılıç dersler verecek. Ayrıca sektörün önemli isimlerinin yer aldığı çalıştaylar düzenlenecek.

Öğrenciler akademi boyunca dört farklı proje hazırlayarak akademi sonrasında katılım sertifikası almaya hak kazanacak. "Çizgi" isimli kısa filmin gala gösterimiyle başlayacak akademide verilecek eğitimler sonunda öğrenciler tarafından hazırlanacak kısa filmlerin galaları da yapılacak.

Akademiyle ilgili başvurular ve detaylı bilgiler, "www.esev.org" adresinden öğrenilebilecek.

Kaynak: AA