Tunceli Belediyesinden Tekstil Çalışanlarına Destek

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'in destekleriyle kurulan tekstil fabrikalarında çalışan yüzlerce vatandaşa Tunceli Belediyesi tarafından ücretsiz servis ve öğle yemeği desteği sağlandığı bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, başarılı operasyonlarla terörden temizlenerek huzur ortamına kavuşan Tunceli'de Valilik ve Belediye tarafından yürütülen çalışmalarla iş adamlarının yüzünü Tunceli'ye çevirdiği belirtildi.

Vali Sonel'in talimatıyla vatandaş odaklı projelerin bir bir hayata geçirildiği vurgulanan açıklamada, huzur ortamıyla beraber sunulan desteklerle kurulan 3 tekstil fabrikasında yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş ve aş verilecek hale geldiği, istihdamda 81. sırada olan Tunceli'nin ilk 10'a yükselmeyi başardığı aktarıldı.

Vali Sonel'in her fırsatta tekstil çalışanlarıyla bir araya geldiği anımsatılan açıklamada, Vali Sonel'in destekleriyle kurulan tekstil fabrikalarında çalışan vatandaşlara Tunceli Belediyesi tarafından ücretsiz öğle yemeği ve servis desteği verildiği, Nazımiye ilçesinden gelen çalışanların da her gün ücretsiz taşındığı ifade edildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Vali Sonel, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 15 ay önce Tunceli'de göreve başladığımızda istihdam en önemli sorunlarımızdan biriydi. 100 vatandaşımızın aynı anda çalışacağı bir fabrika açacağız dediğimizde hayal gibi geliyordu. Fakat bu gerçekleşti. şu anda açtığımız 3 tekstil fabrikası ve özel çağrı merkeziyle 2 bin 500 vatandaşımıza iş ve aş sağlamış olduk. İstihdamda 81 il arasında sonuncu durumdayken açılan fabrikalarla ve iş alanlarıyla ilk 10'a girdik. Daha da önemlisi açtığımız Peri Tekstil Fabrikasında ihracat seviyesine gelindi ve burada üretilen ürünler Polonya, Almanya, İngiltere, Fransa, Rusya, Ukrayna hatta Avustralya'ya ihraç edildi. Yöre insanımızın elde edeceği yüksek refah seviyesi hepimizi mutlu edecektir."

Vali Sonel, Tunceli'ye yapılan her çalışmada ve yatırımda desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara Tunceli halkı adına şükranlarını sundu.

Kaynak: AA