Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete Sert Tepki

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Doktorumuz bir cinayete kurban gitti. Doktorlarımıza yönelen bu alçakça saldırıları lanetliyorum, kınıyorum. Şunu herkes bilmelidir ki bu cinayetlerin hesabı hukuk önünde mutlaka sorulacaktır” dedi.

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete Sert Tepki
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Karşıyaka’da bulunan Ege Üniversitesi Suat Cemile Balcıoğlu Sağlık Yerleşkesi’nin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin zor bir coğrafyada olduğunu vurgulayarak, “Bu coğrafyada ayakta kalmak için daha çok çalışmamız lazım işgalci sömürgeci devletlerin iştahını kabartan bu coğrafyada işimiz kolay değil. Bu işgalci güçler doğrudan değil beşinci kol ile satılmış hainler marifetiyle görevlerini ifa eder , hedeflerini gerçekleştirirler. Hatırlayın, 15 Temmuz tarihimizin en vahşi, en alçak darbe girişiminde bulunan bu hainlerin hedefi ülkemizi kaosa sürüklemek, demokrasiyi yok etmek ve kardeşi kardeşe düşürmek. O gece Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, yüce milletimizin meydanlara inmesi, hükümetin kararlılığı neticesinde al bayrağımız inmemiş, ezanlar dinmemiştir ve alçaklar hedeflerine ulaşamamıştır. O gece gazi meclisimiz de bombalar altındayken ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ nidaları yükselmiştir. Onlar milletimize, Cumhurbaşkanımıza ve seçilmiş hükümete karşı giriştikleri bu alçak kalkışmanın bedelini ağır bir şekilde ödüyorlar, ödeyeceklerdir. Herkes emin olsun, o gece her biri bir kahraman olan 251 şehidimizin, 2 bin 191 gazimizin hesabını onlardan ,burunlarından fitil fitil gelecek şekilde soruluyor. O gece milletimizin, demokrasimizin sahip çıkılmış olması, artık gelecek kuşakları geleceğini garantiye alacak bir dönemi başlatmıştır” ifadelerini kullandı.

"ALÇAKÇA SALDIRIYI LANETLİYORUM"

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, geçtiğimiz gün İstanbul’da hastası tarafından silahla vurularak hayatını kaybeden Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman’ın öldürülmesine işaret ederek, “Doktorumuz bir cinayete kurban gitti. Doktorların görevi sağlık, sıhhat dağıtarak, insanların canlarını kurtarmak. Doktorlarımıza yönelen bu alçakça saldırıları lanetliyorum, kınıyorum. Şunu herkes bilmelidir ki bu cinayetlerin hesabı hukuk önünde mutlaka sorulacaktır. Ama sormamız gereken bir başka soru da nasıl böyle kolayca, gözünü kırpmadan cana kıyan bir nesil yetişiyor. Bunu da sorgulamamız lazım. Eğitim sistemimizi insan odaklı, sevgi odaklı tekrar gözden geçirmemiz lazım. İnsan yaratılış gayesinde uzaklaşmadan hayatı boyunca fikirlerinin, ideallerinin peşinde olmalıdır. Zorluklar karşısında yılmayacağız. Bir insan ile aynı fikirde olmamak kavga gerekçesi olamaz. Gayrimeşru şiddet yöntemleriyle bugüne kadar elde edilmiş hiçbir hedef yoktur” diye konuştu.

Kaynak: İHA