Osmaniye'de Lise Öğrencilerinden Temizlik Hareketi

Osmaniye Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerince "Temizlik İmandandır" sözünden hareketle temizlik hareketi başlatıldı.

Yeni Mahalle’de toplanan öğrenciler, eldiven giyerek okulun yakınındaki cadde ve sokaklardaki çöpleri topladı, topladıkları mahalledeki çöp kutusuna koydu.

Temizlik kampanyasına katılan lise öğrencisi İsmail Polat, çevre temizliğinde farkındalık oluşturmak adına arkadaşlarıyla çevre temizliği hareketi başladıklarını belirtti.

Temizliğe okul çevresinde başladıklarını, bu hareketi kent geneline yaymak istediklerini dile getiren Polat, “Temizlik çalışmalarımızı okula yakın cadde ve sokakları temizleyerek başlatmış bulunuyoruz. Bu faaliyeti sosyal etkinlik kapsamında, toplum hizmet hareketi olarak gönüllü arkadaşlarımızla gerçekleştirdik. Her hafta bu etkinliği düzenleyerek çevremizi temiz tutulabileceğinizi düşünüyoruz. Bu çalışmamızla aynı zamanda öğrenciler ve mahalle sakinleri arasında da çevre temizliği duyarlılığını artırarak çevre bilinci kazanılmasına katkıda bulunacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Öğrenci Muhammet Emin Altay da temizlik hareketi başlattıkları için mutlu olduğunu dile getirdi.

Temizliğin özünde herkesin kendi evinin, iş yerinin önünü temiz tutması yattığını dile getiren Altay, “Herkes kendi evinin etrafını temizlese tüm Osmaniye temiz olur. Nasıl ki evimizi temiz tutuyorsak çevremizi de aynı duyarlılıkla temiz tutmalıyız. Böyle bir etkinliğe farkındalık yaratmak için katıldım. Bu fırsatı veren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Umarım herkes çevre temizliğine dikkat eder.” dedi.

Kaynak: AA