Ordu'da Su Ürünleri Denetimi

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğünce, yasak boydaki balık satışlarına yönelik denetim yapıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Müdürlüğe bağlı su ürünleri denetim ekiplerinin, su ürünlerinin karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde, yol güzergahlarında ve balık halinde denetimler yaptığı belirtildi.

Açıklamada görüşüne yer verilen Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, il müdürlüğü koordinesinde Ünye, Fatsa, Perşembe ve Altınordu ilçelerinde perakende satış yerlerine yönelik son iki günde eş zamanlı olarak denetimler gerçekleştirildiğini aktararak, "Yapılan denetimlerde 128 kilogram istavrit, 113 kilogram lüfer, 13 kilogram barbunya balığı olmak üzere toplam 254 kilogram su ürününe el konulmuş ve avlanabilir asgari boydan küçük balık satışı yapan 16 tane iş yerine idari yaptırım uygulanmıştır." ifadesini kullandı.

Yılmaz, söz konusu yerlerde denetimlerin mesai mefhumu gözetmeksizin devam edeceğine dikkat çekerek, "İl Müdürlüğü olarak amacımız, balıkçılarımıza ceza kesmek değil, balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamaktır. Aynı zamanda günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA