Öğrenciler Hayvan Barınağını Ziyaret Etti

Kumluca Atatürk Ortaokulu 5-A sınıfı öğrencileri, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, Kumluca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Kumluca Atatürk Ortaokulu Müdürü Ahmet Özdemir, öğretmenler ve öğrenciler, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, Kumluca Belediyesine ait hayvan barınağını ziyaret ederek beraberlerindeki getirdikleri süt ve mamaları hayvanlara verdi.

Ziyarette, Kumluca Belediyesi Veteriner Hekimi Sinan Ulusoy, öğrencilere barınakla ilgili bilgi verdi. Ulusoy, Kumluca Belediyesi olarak barınakta sokak hayvanlarının, bakım beslenme ve rehabilitasyonlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Barınakta bulunan hayvanları zaman zaman vatandaşlara sahiplendirdiklerini ifade eden Ulusoy, "Öğrencilerimiz barınağımızı ziyaret etti. Mama ve süt yardımında bulundu. Öğrencilerimizin bu davranışından çok memnun olduk." dedi.

Kumluca Atatürk Ortaokulu Müdürü Ahmet Özdemir de Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla öğrencilerde farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenledikleri ve öğrencilerin de etkinliğe ilgi göstermesinden memnun olduklarını söyledi.

Hayvanların da canlı olduğunu, onlara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Özdemir, "Çocuklarımızda hayvan sevgisini oluşturmak, hayvanlara karşı daha duyarlı olmak için bugünde hayvan barınağını ziyaret ettik. Sokak hayvanlarına yardım edilmesi gerektiğini öğrencilerimize öğretmek, öğrencilerimize bu bilinci aşılamak istedik. Bizi burada ağırlayan Kumluca Belediyesine teşekkür ediyoruz. Çalışmalarından dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Ziyarette öğrenciler, barınakta bulunan hayvanlara yanlarında getirdikleri süt ve mamaları vererek, yavru hayvanları sevdi.

Kaynak: AA