Makedonya'da 5. Uluslararası Öğrenci Kongresi

Bu yıl beşincisi düzenlenen kongreye 40 ülkeden 135 öğrenci katıldı.

Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Öğrenci Kongresi, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te başladı.

Atatürk Kültür Merkezi Müdürlüğünce desteklenen ve IBU kampüsünde düzenlenen kongreye ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra öğrenci ve akademisyenler katıldı.

IBU Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, burada yaptığı konuşmada, bu yıl beşincisini düzenledikleri kongrenin kendisi için çok anlamlı bir etkinlik olduğunu belirterek, etkinliğe 40 ülkeden 135 öğrencinin katıldığını ve genç beyinlerin dünya barışına katkı sağlayacağını söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi Bilimsel Araştırmalar Müdürü Murat Altan Erik de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gerçekleşecek tüm kongrelerde desteklerini sunacaklarını aktardı.

Konuşmaların ardından kongrenin onur konuğu ve konuşmacısı TAV Havalimanları Üsküp Genel Müdürü Alper Tunga Ersoy, temsil ettiği kurum ve kendi deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

40 ülkeden 135 öğrencinin katıldığı "Sürdürülebilir bir gelecek için gençlere yatırım yapmak" konulu kongre yarın sona erecek.
Kaynak: AA