İşte McKinsey gerçeği...

Muhalefetin sürekli köpürterek gündemde tutmaya çalıştığı McKinsey aslında nedir? Eleştirilere Takvim yazarından çok net cevap...

İşte McKinsey gerçeği...
İşte McKinsey gerçeği...
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışma kararı muhalefet tarafından en sert dille eleştirildi.

Takvim yazarı Şebnem Bursalı köşesinde muhalefetin McKinsey eleştirilerine cevap verdi. Bursalı 'İki muhalefet liderinin yaptığı yorumlar en iyi ifade ile komik veya cehalet örneğinden başka bir şey değil' ifadelerin kullandı.

Şebnem Bursalı'nın yazısındaki o bölüm;

İŞTE SİZE MCKİNSEY GERÇEĞİ
YAZMAYAYIM, konuşmayayım dedim ama inanın tartışmanın geldiği noktaya bakınca birkaç kelam etmek farz oldu. McKinsey firmasının danışman olarak çalışmasıyla ilgili iki muhalefet liderinin yaptığı yorumlar en iyi ifade ile komik veya cehalet örneğinden başka bir şey değil. Yeni hükümet sistemi ve devletin yeniden yapılandırılması sürecinde işveren konumundaki devletin, hizmet satın alınan konumundaki McKinsey firmasının ilişkisini IMF ve Duyun-u Umumiye'ye kadar yakıştırılmasını anlamak gerçekten zor. Küresel ölçekte danışmanlık hizmeti ve yabancı sermaye için bir referans kurumu olmanın ötesinde hiçbir anlamı olmayan firma ile anlaşmayı, kamu maliyesinin yönetimi sanki bu şirkete verilmiş gibi bir hava şeklinde yansıtmak, olayı çarpıtmanın ve algı operasyonu yapmanın dışında bir şey değil..