İŞKUR'dan İstihdam Garantili Kurs

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Yalova İl Müdürlüğü ile ERSUR AŞ işbirliğinde "İplik Bitim İşleri Operatörü" mesleğinde istihdam garantili mesleki eğitim kursu başlatıldığı bildirildi.

İŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, İplik Bitim İşleri Operatörü mesleğinde 25 kursiyerle başlatılan istihdam garantili mesleki eğitim kursunun 31 Ekim'de son bulacağı belirtildi.

Kursta teorik eğitimlerin yanı sıra iş yerinde uygulamalı eğitimlerin de verileceği aktarılan açıklamada, katılımcılara İŞKUR İl Müdürlüğünce günlük 35 lira cep harçlığı ödeneceği kaydedildi.

Açıklamada, genel sağlık sigortası primleriyle iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağı ve eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, kurs sonunda MEB onaylı İplik Bitim İşleri Operatörü sertifikası alacağı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, "İşverenlerimizin kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve aynı zamanda iş arayan vatandaşlarımıza meslek kazandırarak işe girmelerini sağlama amacı taşıyan istihdam garantili meslek edindirme kurslarımızın bir yenisini daha başlatmış bulunuyoruz. İŞKUR olarak her yıl düzenli olarak yaptığımız işgücü piyasası analizleri sonucu iş piyasasınca en fazla aranan ve temininde güçlük çekilen meslekleri belirleyerek bu alanlarda mesleki eğitimler düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA