Emekliye Uğurlanan Polisler İçin Tören

Zeytinburnu Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde emekliye ayrılan 77 polis için tören düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev sürelerini tamamlayıp emekliye ayrılan 77 polis için tören düzenlendi.

Zeytinburnu Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde (PEKOM) gerçekleştirilen programa, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, il emniyet müdür yardımcıları, 77 emekli polis ile aileleri katıldı.

Törende konuşan Mustafa Çalışkan, emekliye ayrılan polisleri tebrik etti.

Polisliğin, hem taşıdığı risk hem de görevin verdiği haz bakımından diğer mesleklerden farklı olduğunu kaydeden Çalışkan, "Polis, devletin istikbali, milletin huzuru ve güvenliği için görev yapmanın yanı sıra yetimlerin başını okşar, gariplerin karnını doyurur, yolda kalanlara yardım eder, milletin değerlerine sahip çıkar. Polis, insanı insan yapan değerleri içinde barındıran kişidir. Korur, kollar, şefkat gösterir ve elbette tehlike anında en öne atılır." ifadelerini kullandı.

Emekli polisler için pozitif ayrım yaptığını dile getiren Mustafa Çalışkan, şehit yakınlarına, gazilere ve emekli polislere kapısının sürekli açık olduğunu ve daha önce sözünü verdiği "Emekli Personelle İrtibat Büro Amirliği"nin açılışını yaptığını da duyurdu.

İstanbul dışında görevleri başındayken şehit olan 112 polis, asker ve korucunun ailesini birer hafta arayla kentte misafir ettiklerini kaydeden Çalışkan, ayrıca kendisinin göreve geldiği süre içerisinde İstanbul'da şehit olan 68 personelinden 43'ünün ailesine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce ev alındığını ve 25 personelin yakınına da kısa sürede ev alınacağını söyledi.

Kahvaltı ikramında bulunulan emekli emniyet personeline plaketleri takdim edildi.
Kaynak: AA