Edremit Belediye Meclis Toplantısı Sırasında Gerginlik Çıktı

Edremit Belediyesinin ekim ayı Meclis toplantısında AK Parti ve CHPli üyeler arasında gerginlik yaşandı.



Edremit Belediyesinin hizmet binasında yapılan toplantıda 12. Gündem maddesinde yer alan ve geçtiğimiz aylarda trafik kazasında yaşamının yitiren Disk-Genel İş Sendikasına bağlı Emekli-Sen eski Edremit Şube Başkanı Sami Taşcı'nın evinin bulunduğu caddeye isminin verilmesi görüşüldü.

Bu konuyla ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Murat Tuna, Edremitliler dışında kentteki sokak ve parklara başkasının isimlerinin verilmeyeceği yönünde kararlar olduğunu hatırlatarak, öneriye itiraz etti.

Tuna, "150 bin nüfuslu Edremit Belediyesinin meclis gündemine baktığımız zaman ne anladığımız ortada. İşte bizim hizmetimiz bu. Kusura bakın bakmayın, taşçıya, aşçıya isim, içkili yerler, kroki, çevre, park isimleri, bunlarla biz 4,5 yıl geçirdik arkadaşlar." dedi.

Konuyla ilgili söz alan Belediye Başkanı Kamil Saka'nın uyarması üzerine Tuna, konuşmasını sürdürdü. Bunun üzerine Saka da kendisini dinlemesini talep edince ikili arasında gerginlik yaşandı.

Bu sırada Tuna'nın mikrofonu kapatıldı, tartışmaya diğer meclis üyeleri de dahil olunca AK Partili ve CHPli üyeler arasında tartışma çıktı.

Güvenlik görevlilerinin Tuna'nın dışarı çıkarılması için çağrılması üzerine CHP, MHP ve AK Partili bazı meclis üyeleri, araya girerek ortamı sakinleştirdi.

Oturuma beş dakika ara verilmesinin ardından meclisin ekim ayı oturum gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasıyla son buldu.

Kaynak: AA