Bilecik'te İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu ve ve İl İdare Şube Başkanları toplantısı gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Salonunda, Şeyh Edebali Üniversitesince devam eden ve planlanan projelerin anlatıldığı toplantıda Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'nün çalışmaları, DSİ 3. Bölge Müdürlüğünün mevcut göletlerin fiziki gerçekleşme çalışmasıyla barajların doluluk oranları, İller Bankası Bölge Müdürlüğünün alt yapı projeleri, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün mevcut yatırımları ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü 2018 yatırım projeleri, ağaçlandırma çalışmaları ile Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün faaliyetleri değerlendirildi.

İlçe kaymakamları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleriyle belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, 2018 yılı yatırımları ve projeler görüşüldü.

Vali Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant ve daire müdürlerinin katıldığı İl İdare Şube Başkanları toplantısında, hizmet ve yatırımların aksamaması için bürokrasinin azaltılması talimatını verdi.

Tasarruf konusunda da uyarılarda bulunan Büyükakın, şunları kaydetti:

''Yapılan harcamaları gözden geçirerek kısıtlamaya gidilmesi gerekir. Gereksiz gördüğünüz her harcama kalemini iptal edin. Özellikle temsil, hediye ve benzeri uygulamalardan vazgeçin. Çiçek yollama, plaket verme adetlerini kaldırın. Takdirinizi, teşekkürünüzü sözlü olarak ifade edebilir ya da bir teşekkür belgesi verebilirsiniz. Bu da aynı anlama gelir. Bütçelerinizi kendi paranızı harcıyor gibi değil kendi paranızdan daha çok daha dikkatli harcamalısınız. Tasarruf tedbirlerini bizzat takip edeceğim. Bu konuda hassasiyet göstereceğinizden eminim."

Kaynak: AA