Bartın Üniversitesi'nde Uyum Etkinlikleri

Bartın Üniversitesi'nde, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversiteye ve çevreye uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için 'Uyum Etkinlikleri' düzenlendi.

Ağdacı, Kutlubey ve Ulus yerleşkesindeki etkinliklerde üniversitenin yapısı ve olanakları anlatılarak, şehir hakkında bilgiler verildi.

Akademik personel tarafından öğrencilerin eğitim-öğretim stratejileri hakkında bilgilendirildiği uyum etkinliklerinde, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı, Uluslararası Öğrenci Ofisi ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkilileri tarafından da sunumlar yapıldı.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, etkinlikte yaptığı konuşmada, bir öğretim kurumu olarak en temel önceliklerinin öğrenciler olduğunu ve akademik kadronun her zaman öğrencilerin yanında olacağını söyledi.

Öğrencilere sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişim imkanları sunarak onların nitelikli bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Uzun, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz, öğrencilerinin nitelikli bireyler olmalarını sağlamaya gayret edinirken ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen saygın bir üniversite olmayı da kendine hedef edinmiştir. Bu bağlamda, bölgemizin sahip olduğu zenginlikleri, bilimsel proje ve Ar-Ge çalışmalarıyla katma değere dönüştürmek vazgeçilmez amaçlarımızın başında gelmektedir. Halkımızla uyum içinde, sahip olduğumuz her türlü potansiyeli bölge ve ülkemizin hizmetine sunmak için gayreti gösterecek azim ve kararlıktayız. Bu bağlamda, üniversitemizin şehrimiz ve bölgemizin her alanda etkili kurumu olmasını, nitelikli akademik personelimizin üniversitemizin üstün fiziki alt yapısını da kullanarak her açıdan yetişmiş mezunlar vermesini, üniversitemizin gelişimini iç ve dış paydaşlarımızla iyi ilişkiler kurarak geliştirmesini hedeflemekteyiz."

Kaynak: AA